ISE Amsterdam

Integrated Systems Europe begon in 2004 met de eerste editie van de show in Genève, Zwitserland. De eerste editie van de beurs werd gehouden in Genève, Zwitserland. De beurs bood onderdak aan 120 exposanten en trok 3.500 bezoekers. Het belangrijkste is dat het de basis legde voor opeenvolgende jaren van ongekende groei voor de jaarlijkse beurs.

Fast forward 15 jaar en ISE 2019 verwelkomde meer dan 1.300 exposanten en meer dan 81.000 bezoekers in de RAI Amsterdam.

ISE 2020 – de laatste editie die in Amsterdam wordt gehouden – zal naar verwachting de grootste in de geschiedenis van de beurs worden met meer bezoekers en exposanten dan ooit tevoren. Een van de factoren die dit mogelijk maken is de bouw van een permanente uitbreiding van Hal 5.

ISE wordt nu erkend als de grootste AV- en systeemintegratiebeurs ter wereld. Het is de Europese bestemming voor een industrie die echt mondiaal is. Als u zaken te doen hebt in een van de vele marktsegmenten die deel uitmaken van deze dynamische industrie, wilt u deel uitmaken van ISE – als exposant of als deelnemer.

Naarmate de beurs is gegroeid, is hij op natuurlijke wijze veranderd en geëvolueerd. Wat begon als een tijdelijke etalage voor 120 bedrijven is nu een veelzijdig, vierdaags evenement met een enorme beursvloer, uitgebreide opleidings- en professionele ontwikkelingsprogramma’s, conferenties, sprekers van wereldklasse en een veelheid aan aangesloten en partnerevenementen.

ISE heeft geholpen bij het formuleren van de systeemintegratie-industrie en heeft de samenwerking op het gebied van een breed scala aan complementaire technologieën vergroot.

De groei van de show is gestaag en duurzaam geweest. Vijf jaar na de lancering verwelkomde ISE 2009 meer dan 560 exposanten en bijna 25.000 bezoekers. In 2012 brak het aantal exposanten met 800 en bezochten meer dan 40.000 mensen de beurs. ISE 2016 verwelkomde meer dan 1.100 exposanten en meer dan 65.000 bezoekers. De groei zette zich voort in de daaropvolgende jaren, toen nog meer records werden gebroken.

Hoewel de cijfers een goede indicatie geven van het succes van de beurs en het belang ervan voor de industrie, vertellen ze niet het hele verhaal. Zoals ISE is gegroeid, zo ook de lagen van het aanbod. Terwijl haar rol als showcase voor de nieuwste producten en oplossingen van de branche centraal blijft staan, heeft zij zich ontwikkeld tot een platform voor het delen van ideeën en inzichten – niet alleen vanuit de AV-sector, maar ook vanuit andere sectoren die deze sector doorkruisen.

De organisatie achter ISE – Integrated Systems Events LLC – is een joint venture tussen AVIXA en CEDIA, de twee toonaangevende brancheorganisaties voor de wereldwijde audiovisuele industrie. Het is voor alle organisatorische partijen van groot belang dat ISE de industrie op de best mogelijke manier bedient en sterk blijft, zodat het de industrie – de bedrijven en de mensen die haar bevolken – kan blijven ondersteunen.

Met behoud van haar reputatie voor het verbinden van nieuwe technologieën, bedrijven en eindgebruikers zal ISE blijven zoeken naar manieren om te verbeteren en te ontwikkelen, om zo innovatie te presenteren op haar beursvloer, in haar onderwijsprogramma’s, op haar conferenties en daarbuiten.

In 2021 verhuist de ISE-tentoonstelling naar het tentoonstellingscomplex van Fira de Barcelona.