Nieuws

Elysian 4 review

Het assortiment van Wharfedale is al meerdere jaren een toonaangevende kanshebber op verschillende prijzen. Zo komen de Diamond series van Wharfedale vaak in aanmerking voor verschillende budget prijzen. Naast de Diamond series beschikking wij ook over de geweldige Elysian serie. De nieuwe high-end Elysian serie bestaat uit de Elysian 2 en Elysian 4.

Afgelopen week heeft onze Elysian 4 een zeer positieve 5-sterren review van WHAT- HiFi? mogen ontvangen. Hierin staat veel informatie over de uitmuntende Elysian 4. Aangezien de Elysian 4 veel pluspunten heeft, hebben wij de 3 belangrijkste op een rijtje gezet.

De belangrijke punten voor de muziekliefhebbers:

  • Enorm sonische schaal
  • Indrukwekkend basbereik en behendigheid
  • Uitstekende bouw en afwerking

Ook vind u de volgende punten in het 5-sterren review:

  • Opbouw van de Elysian 4
  • Mogelijkheden van de Elysian 4
  • Geluidskwaliteit

Kortom, met de Elysian 4 beschikken wij over een juweel in ons assortiment.

Lees de 5-sterren review hier.

Vernieuwde visie

Mika Distribution is meer dan alleen distributie, maar uw brand brand fulfillment partner. Daarom zijn wij nu ook te vinden onder www.Mika.nl.

Mika zet zich in de markt als merkexpert, dit staat voor de totale ontzorging van zowel de leverancier als de klant waarbij onze vijf bouwstenen centraal staan. Door onze marktkennis, netwerk, data gedrevenheid, logistieke fulfilment & marketing skills te delen met onze partner, maakt dit ons gezamenlijk expert op gebied van brand development binnen de Benelux.

Bouwstenen

Teamwork makes the Dream Work!

Onze missie is om op een volledig transparante manier met onze partners samen te werken. Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen en volgens dit principe werken we samen om de KPI’s te behalen.

Visie

Iedere fase van een merk vraagt om een speciale aanpak. Door alle facetten van de handel aan te bieden en hier naar wens op te schakeling zorgen wij voor een altijd passende oplossing. Hiermee positioneert Mika zich als de schakel tussen het merk en de markt. Op basis van data en het netwerk van Mika wordt brand fulfilment breed uitgedragen binnen de gehele Benelux.

Wij blijven open!

Wij blijven open!

Intern hebben we de nodige aanpassingen gedaan, zodat we open kunnen blijven en onze klanten de gebruikelijke service kunnen blijven verlenen. Onder één van deze aanpassingen valt ook bij ons het thuiswerken. De gezondheid van eenieder staat deze tijd voorop, maar graag blijven wij u ook in deze omstandigheden helpen. Voor vragen, bestellingen of andere zaken blijven wij gewoon bereikbaar. Ook blijft onze logistieke afdeling actief, waardoor uw bestellingen geleverd blijven worden, zoals u van ons gewend bent.

Telefonisch of via e-mail zijn wij bereikbaar van 8:30 tot 17:30.

Namens het Team van Mika Distribution wensen wij u veel sterkte en gezondheid toe.

Diamond 12

Wharfedale heeft onlangs haar succesvolle Diamond serie uitgebreid met de veelbelovende Diamond 12 serie. De Diamond 12 serie is de opvolger van de Diamond 11 serie, welke menig consument heeft overtuigd voor een plekje in huis.

De geheel nieuwe Diamond 12 serie is de beste Diamond serie tot nu toe! Ontwikkeld in samenwerking met Karl-Heinz Fink – één van de meest succesvolle luidsprekerontwerpers ter wereld. Klassieke Diamond-prijspunten, industrieel ontwerp dat cool en eigentijds is, maar toch duidelijk Wharfedale, en geluid dat weer een nieuwe ‘budget’-maatstaf levert door uitzonderlijk akoestisch ontwerp en techniek.

Duidelijkheid legt de nadruk

NIEUW Klarity ™ conusmateriaal, samengesteld uit een mix van polypropyleen en mica voegt stevigheid toe om flexing te verminderen, waardoor een lichtgewicht conus ontstaat met een hoge stijfheid, weinig kleuring en een bliksemsnelle respons.

 

Lage kleur en expressie

De Klarity ™ -conus is voorzien van een laag dempende rand, waardoor zowel een lage kleuring als een expressieve dynamiek wordt bereikt. Door veel verschillende kegelvormen te simuleren en ribben toe te voegen voor verdere versteviging, werd een vlakke responscurve bereikt zonder toevlucht te nemen tot een sterk dempende surround, waardoor de ideale balans werd gevonden.

 

Een magneet van krachten

Een nauwkeurig vervaardigd magneetsysteem met een aluminium compensatiering om het effect van variaties in inductie tijdens de loop van de spreekspoel te minimaliseren. Dit draagt bij aan de afwezigheid van vervorming en intermodulatie gegenereerd door het ‘motorsysteem’.

 

Een spreekspoel buiten deze klasse

De spreekspoel is gewikkeld op een krachtige spoel van epoxy / glasvezel, wat zeer ongebruikelijk is in luidsprekers van dit prijsniveau. Dit heeft het voordeel dat het geen wervelstromen toevoegt en een grotere belastbaarheid levert dan een aluminium spoel, terwijl het ook veel steviger is dan het Kapton-type dat geassocieerd wordt met deze prijsklasse.

 

DIAMOND hoogtepunten

De dome van 25 mm is gemaakt van een geweven polyesterfolie met een high-loss coating om open en gelijkmatig verlengde hoge frequenties te leveren. Het magneetsysteem en de frontplaat zijn geoptimaliseerd voor brede spreiding en ongecomprimeerd gedrag. De voorplaat is vlak en stelt de koepel zoveel mogelijk bloot; slechts een zeer korte buis op de frontplaat compenseert de akoestische belasting en verbetert de SPL (geluidsdrukniveau) meting.

Een cross-over van stijl

Het crossover-netwerk maakt gebruik van een akoestische LKR 24dB-topologie. Dit omvat inductoren met luchtkern van het type dat vaker wordt aangetroffen in hoogwaardige luidsprekers, die zijn geselecteerd omdat ze de laagste vervorming van alle inductortypen produceren. Omdat de weerstand van de spoel hoger is dan die van een standaard gelamineerde stalen of ferrietkerninductor, is de magnetische structuur van de mid / bass-driver aangepast om dit te compenseren, wat resulteert in een snelle, zuivere bas zonder vervorming van de inductor.

 

Stevig en eerlijk

De behuizing met poort aan de achterkant van de DIAMOND 12.1 is precies gedimensioneerd zodat het interne volume in harmonie werkt met het aandrijfsysteem om het gewenste sonische resultaat te leveren. Een meerlaags sandwich-ontwerp dempt de herkenbare kenmerken van het ‘geluid’ van de kast. Zelfs de resonerende eigenschappen van de lijm tussen de lagen werden gemeten om de optimale combinatie te bepalen.

 

Zet u schrap

In de kast verbindt Intelligent Spot Bracing tegenoverliggende wanden met een specifieke vorm van houten beugel om een optimale reductie van kastresonantie te bereiken. Deze beugels zijn nauwkeurig gemodelleerd door computersimulatie om de alledaagse ‘figuur van acht’ beugel te verbeteren, die eenvoudig resonantie van de ene muur naar de andere kan overbrengen.

Uw merk?

Wilt u uw merk aansluiten bij Mika Distribution? Dat kan! Wij staan altijd open om nieuwe merken te ontmoeten en zetten ons altijd volledig in om merken in de markt te positioneren. Wij hebben jarenlange ervaring en hebben al vele merken bijgestaan. Als u zich aansluit bij Mika Distribution kun u een lange samenwerking verwachten omdat wij in partnerschap geloven. Als importeur en distributeur van audio en video producten in de Benelux regelen wij de levering van uw merk en producten. Daarnaast zet ons gespecialiseerde team commerciële binnendienst, met sales agenten in de buitendienst zich volledig in om uw merk actief in de markt te zetten. Ons marketing team zorgt er ook voor dat uw merk een naam krijgt en de sales worden vergroot. Ook kunnen wij een Officiële Benelux website voor uw merk realiseren en verzorgen wij periodieke rapportages zodat u precies weet hoe uw merk er voor staat. 

Om het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken staat sinds vandaag een nieuwe pagina online op onze website. Via deze pagina kunnen merken eenvoudig een formulier invullen om in contact te komen met ons.
Op deze manier kunnen we nog meer merken helpen te groeien en hopelijk uw merk ook!

Bekijk hier de pagina