Nura

Nura is een in Melbourne, Australië, gevestigd bedrijf voor consumentenelektronica dat hoofdtelefoons met gepersonaliseerde geluidstechnologie ontwerpt en produceert.
De meeste oortelefoons zijn afgestemd op het gehoor van een gemiddelde luisteraar, maar niet op de gehoorvoeligheid van iemand in het speciaal. De gehoorvoeligheid maakt een groot verschil in hoe je geluid hoort. Het gehoor verschilt aanzienlijk van persoon tot persoon, en zelfs uw linkeroor heeft een andere gevoeligheid dan uw rechteroor.


De technologie van Nura meet automatisch de gehoorgevoeligheid van de gebruiker voor verschillende frequenties door geluiden te monitoren die door het binnenoor worden gegenereerd. Dit gehoormeetproces duurt 1 tot 2 minuten. De hoofdtelefoons passen vervolgens hun frequentierespons aan het gehoor van de gebruiker aan.
Als oordopjes perfect op je gehoor zijn afgestemd, hoor je veel details in de muziek die je anders zou missen. Elk instrument is duidelijker en aanwezig, en je hebt veel meer het gevoel dat je er echt bij bent, luisterend naar een live uitvoering.