Pro-Ject

Pro-Ject werd opgericht in 1991, tijdens de aanval van de compact disc en de CD-spelers, met de missie om de beste analoge ervaring te bieden voor redelijke prijzen. In een tijd waarin de digitale audiomedia in opmars was en vinyl als verouderd en dood werd verklaard, bleef Heinz Lichtenegger geloven in de eenvoudige maar beste manier om van muziek te genieten – draaitafels.

Het doel van Pro-Ject is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de prachtige hobby die hifi-audio is en om een echte stereo-ervaring te leveren tegen de laagst mogelijke kosten. De beste manier om daarmee te beginnen is met een goede draaitafel. Ze willen de klanten het recht geven om te kiezen wat ze nodig hebben, zonder hun producten te overbelasten met onnodige functies.

Bij Pro-Ject streven ze naar het creëren van verbazingwekkende producten met een onberispelijke waarde. Ze gebruiken alleen de beste componenten voor in die prijsklasse en produceren hun handgemaakte producten uitsluitend in Europa.

Met een onverwachte hit-review van de Pro-Ject 1 begon het succesverhaal zijn eerste grote hoofdstuk. Met de toenemende populariteit en belangstelling begonnen steeds meer internationale distributeurs de Pro-Ject-draaitafels in hun land beschikbaar te stellen. Vandaag de dag verzenden Pro-Ject naar meer dan 80 landen wereldwijd en delen ze graag een deel van hun passie met elke klant.

De lijst van Pro-Ject-eigenaren begon voortdurend te groeien en dat geldt ook voor het portfolio van producten in het repertoire van Pro-Ject. Door de klanten niet alleen hoogwaardige producten aan te bieden, maar ook de nodige opties om hun draaitafel echt aan te passen aan hun voorkeur, gaven ze hen de keuze om het best passende model te vinden voor hun smaak en budget.

Pro-Ject haar passie en gedrevenheid is erkend door vele gerenommeerde tijdschriften. Ze hebben in de loop der jaren meerdere prijzen gewonnen van de gerenommeerde hifi-pers voor hun draaitafels en elektronica. De producten van Pro-Ject zijn daarnaast ook meermaals gebruikt in talloze tv-programma’s en films.

Met geavanceerde technologieën en machines is Pro-Ject in staat om visueel aantrekkelijke producten te maken zonder het oog te verliezen voor de kleinste details. In Tsjechië worden hun draaitafels al vanaf nul geproduceerd, met de hand en in eigen huis. Van de kleinste schroef tot het chassis, alles wordt gedaan door onze technici. Een strenge kwaliteitscontrole in vier stappen zorgt ervoor dat alles werkt zoals bedoeld.

In Slowakije produceren ze microformaat high end audiocomponenten. Door de kasten te verkleinen tot een miniatuurformaat hebben ze kosten kunnen besparen en hun klanten een echte prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden. Ze zijn trots op producten die een langdurige waarde hebben en hun klanten voldoening geven in al hun audio behoeften.