Shokz

Sinds 29 december 2021 is de naam Aftershokz veranderd naar Shokz. Dit betekent echter niet dat de producten veranderen, want dit zijn nog steeds de populaire, unieke bone conduction koptelefoons.

Waarom Shokz?

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om noise-cancelling koptelefoons te dragen; hierdoor wordt het omgevingsgeluid (deels) geblokkeerd. Het nadeel hiervan is dat dus ook de communicatie tussen mensen en het lawaai van het verkeer vervaagt. Vooral op straat kan dit gevaarlijk zijn. Om die reden heeft Shokz de bone conduction koptelefoon ontwikkeld. Hiermee hoor je de muziek én de omgevingsgeluiden beide goed.

In tegenstelling tot traditionele koptelefoons die luidsprekers gebruiken om geluidstrillingen door de lucht te sturen, maakt Shokz gebruik van een gepatenteerde bone conduction technologie. Geleiders sturen trillingen waarmee het geluid rechtstreeks naar het binnenoor gaat, zonder het trommelvlies te passeren. Deze unieke eigenschap maakt een bone conduction koptelefoon compleet anders en veiliger dan een normale in- of over-ear koptelefoon.