Kom stage lopen bij Mika

Stage bij Mika

Mika heeft veel stagemogelijkheden voor zowel MBO- als HBO-studenten. Heb je zin om stage te lopen in een actief bedrijf waar jij als stagiair volledig wordt gewaardeerd? Het team is iedere dag bezig met het verbeteren van de business en producten te verkopen. Je bent bezig met bekende merken zoals Onkyo, Pioneer (DJ), SkullCandy, Aftershokz en meer. Marketing, Sales Business-to-Business & Sales Business-to-Consumer is iets waar iedereen elke dag mee bezig is. In het kort, Mika is een bedrijf dat zeer actief is in de Audio/Video industrie. De verkoop van haar producten Nationaal en Internationaal. De focus ligt hierbij op Business-to-Business, maar de ogen zijn ook geopend om direct naar de eindconsument te leveren. Zo leveren wij aan alle grote partijen zoals, Bol.com, Coolblue, Amazon & Mediamarkt, maar ook aan de kleine dorpswinkels. Op online gebied opereren wij via diverse platformen en ontwikkelen we ook eigen websites voor een aantal merken. Kortom, erg divers om zoveel mogelijk producten verkopen. Check hieronder de ervaringen van studenten en de beschikbare stage plekken.

Ervaringen van stagiaires

Hi! Mijn naam is Janne Vogel en zit in mijn laatste jaar van de opleiding marketing en communicatie op het ROC Mondriaan in Den Haag. Mijn stage duurde een half jaar en was daarmee ook mijn eindstage van mijn opleiding. Ik heb mijn stage mogen afronden met een mooi cijfer, wat doormiddel van mijn interessante en uitdagende examenopdracht is gelukt.

Ik heb mij vooral beziggehouden met het vraagstuk “Hoe herpositioneer ik het merk Mission op de Nederlandse markt”, hiervoor heb ik onder andere een website gemaakt, een content kalender opgezet en advertenties mogen maken. Ik heb mijn stageperiode als een leerzame en vooral uitdagende tijd ervaren. Je hebt veel vrijheid en er is veel ruimte voor je eigen ideeën. Het is een leuk team waar je je vanaf dag één gelijk welkom voelt.

Ik denk dat het belangrijk is dat je tijdens je stage veel ontwikkelt, bij Mika krijg je veel feedback waar je ook echt iets mee kan. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad bij Mika en zou het zeker aanraden aan andere studenten die opzoek zijn naar een stage. Ik zou zeggen kijk niet verder en solliciteer. 

Janne Vogel
5/5

Hallo! Mijn naam is Wouter van Rooijen en ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding internationale handel op het Nova College in Hoofddorp. In mijn laatste jaar maak ik mijn examens en moet ik een afsluitende stage lopen. Mijn stageperiode heb ik met veel plezier doorlopen bij Mika.

Toen ik begon met stage lopen vielen mij direct twee dingen op, bij Mika krijg je veel ruimte om aan de slag te gaan met de werkzaamheden die jij leuk vindt en waar jou interesses liggen. Ook viel het mij op dat je veel zelf mag gaan uitzoeken en ontdekken over bijvoorbeeld Amazon, waar Mika ook actief op is. Wanneer je dingen zelf uitzoekt leer je er het meest van en met deze visie heb ik mijn stage doorlopen.

Daarnaast heb ik werkzaamheden gedaan die te maken hebben met sales, retours, marketing en klanten. Door de brede werkzaamheden heb ik veel geleerd en veel verschillende situaties behandelt. Ook heb ik voor Mika een marketingplan gemaakt en meegeholpen met het internationaal maken van wharfedale.eu.

Ten slotte word je bij Mika goed begeleid, in dit geval door Sven Hogervorst, stagebegeleider binnen Mika. Ook zijn de overige collega’s erg vriendelijk en heerst er een goede sfeer. Ik raad studenten die opzoek zijn naar een stage plek zeker aan om contact op te nemen met Mika!

Wouter van Rooijen
5/5

Hallo! Mijn naam is Stijn Haasnoot en ik studeer aan het Eurocollege in Rotterdam. Ik volg de opleiding International Business and Sales. Ik ben 18 jaar oud. Mijn ervaringen met Mika Distribution zijn erg positief! Ik heb 2 maanden stage gelopen bij Mika. Tegelijkertijd was dit ook mijn afstudeer stage. Vanaf dag 1 werd ik zeer vriendelijk ontvangen en super goed geholpen. Ook mijn opdrachten kon ik goed uitvoeren. Mijn stagebegeleider was Sven Hogervorst. Omdat Sven zelf ook heeft gestudeerd kon hij zich erg goed inbeelden hoe opdrachten uitgevoerd moesten worden en hoe ik het beste te werk kon gaan. Dit was erg fijn. Verder zijn alle collega’s erg vriendelijk! Je kan iedereen om hulp vragen en ze gaan gelijk met je aan de slag. Je leert van alles, omdat Mika een mkb (midden klein bedrijf) is krijg je van alle zaken wat mee. Je leert goed te kunnen verkopen, je leert hoe je klantvragen moet behandelen en hoe de gehele import/export cyclus in elkaar zit en nog veel meer. Aldus, Mika Distribution is een echte aanrader als het gaat om het vinden van een leuke en leerzame stage!

Stijn Haasnoot
5/5

Ik ben Nigel de Jong (20 jaar) en ik volg de opleiding HBO Business Studies op Hogeschool InHolland Haarlem. Tijdens mijn stage van 4,5 maand bij Mika Distribution heb ik veel kunnen leren. Mijn takenpakket bestond uit werkzaamheden op het E-Commerce platform Bol.com en het creëren van content voor Social Media Marketing. Het leuke bij Mika Distribution is dat ik van te voren een taak kreeg, maar aangegeven werd dat ik de vrijheid had om mij ook met andere taken bezig te houden. Zodra je dit dan ook zelf aangaf werd je direct in de werkzaamheden betrokken en zorgde dit ervoor dat ik veel kennis opgebouwd heb vanuit de praktijk. Binnen het team van Mika Distribution is er een leuke sfeer en is iedereen erg vriendelijk voor elkaar. Alle werknemers staan je bij om je ergens mee te helpen en ze nemen je echt op als werknemer binnen het bedrijf. Met mijn stagebegeleider, Sven Hogervorst, kon ik het ook erg goed vinden. Sven is zelf sinds een paar jaar afgestudeerd en weet daardoor goed hoe hij je kan helpen bij je schoolopdrachten en stelt zich altijd open om je te helpen en nieuwe dingen te leren. Helaas door de maatregelen tijdens de coronacrisis heb ik ook een periode thuis moeten werken. Maar om deze periode goed door te komen zorgde Mika Distribution ervoor dat je dagelijks contact met elkaar kon houden en kreeg je ook genoeg middelen mee om thuis verder aan het werk te kunnen. Kortom, kijk ik zeer enthousiast terug naar mijn stageperiode en raad ik iedereen aan om bij Mika Distribution stage te komen lopen!

Nigel de Jong
5/5
Vaardigheden na stage
E-commerce
Marketing
Verkopen
Klantvaardigheid
Handel
Import & Export
Webdesign

Hi! Ik ben Rosalynn Wiegmans, 20 jaar oud en ik studeer International Business Management. Bij het eerste gesprek werd gelijk al verteld wat ik kon verwachten maar werd de nadruk gelegd op dat ik moest aangeven wat ik leuk vond om te doen en leren. Aan het begin heb je daar nog niet echt een idee van maar het is een fijn gevoel om zo te beginnen. Wanneer je het wel weet en aangeeft wat je graag wilt oppakken wordt er gelijk naar je geluisterd en wat voor je geregeld. Mijn werkzaamheden binnen het bedrijf waren de productinformatie compleet maken zodat de klanten een goed overzicht hadden van wat ze bestelden, een marketingplan opzetten voor de social media van het bedrijf en de verschillende merken, en ik mocht de website van Mika internationaal maken en twee pagina’s maken en toevoegen zoals deze die je nu leest! Tijdens mijn stageperiode hadden we helaas ook te maken met corona, toen we thuis moesten werken werden de stagiaires goed op de hoogte gesteld hoe we verder moesten. Er waren duidelijke afspraken over school en werk zodat je goed wist wat je thuis moest doen. Je kreeg alle benodigdheden mee naar huis en als je ergens tegen aanliep werd er gelijk naar een oplossing gezocht. Ook was het contact thuis goed geregeld en waren alle werknemers altijd aanwezig op teams en kon je altijd iemand bellen. Om de goede sfeer er in te houden tijdens deze rare tijd werd er elke vrijdagmiddag online gevideobeld via Teams met alle werknemers. Er was voldoende tijd voor mijn stageopdrachten en als er vragen waren kon ik altijd terecht bij mijn stagebegeleider, Sven Hogervorst. Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn stageperiode bij Mika Distribution en ik heb enorm veel kunnen leren! Mika Distribution is een enorm leuk bedrijf om stage te lopen en ik raad het zeker aan om hier stage te komen lopen!

Rosalynn Wiegmans
5/5

Hallo! Mijn naam is Daan van Spronsen. Momenteel volg ik de opleiding internationale handel op het Nova College in Hoofdorp. Ik heb een half schooljaar met veel plezier bij Mika Distribution stage gelopen. Tijdens mijn stage heb ik een hoop geleerd. Van het opzetten en onderhouden van websites tot het in- en exporteren van goederen.

Tijdens mijn stageperiode werd er voldoende tijd vrijgemaakt voor het maken van mijn stageopdrachten die ik vanuit school had meegekregen. Indien ik vragen had over mijn stageopdrachten of werkzaamheden binnen Mika Distribution kon ik altijd bij mijn stage begeleider Sven Hogervorst of één van de anderen collega’s terecht.

Ik heb gemerkt dat de inzet van de stagiair zeker invloed heeft op de opdrachten en verantwoordelijkheden die hij/zij krijgt tijdens de stage bij Mika Distribution. Zo zal Mika je altijd leuke kansen en uitdagingen bieden indien de inzet van de stagiair goed is. Zo ben ik nu een jaar na mijn stage nog steeds naast mijn opleiding werkzaam binnen Mika Distribution.

Ik zou Mika Distribution dus ook zeker aanraden aan scholieren die een stageplaats zoeken.

Daan van Spronsen
5/5

Ik ben Mahmoud Allaham en ik studeer aan het Nova College in Haarlem. Ik volg de opleiding International Vocational Studies ( IVS ). Ik ben 24 jaar. Mijn stageperiode bij Mika Distribution was heel positief! Ik heb 6 maanden stage gelopen bij Mika. Tijdens mijn stage werd ik enorm goed geholpen door mijn collega’s, die allemaal heel vriendelijk zijn, waardoor je je gelijk thuis voelt binnen het bedrijf. Ik vond het niet moeilijk om de taken uit te voeren, als ik vragen had werd ik meteen geholpen. Mijn stagebegeleider was Sven Hogervorst. Sven heeft mij goed geholpen met de stageopdrachten, hij had gelijk een idee over hoe ik de opdrachten uit kon voeren. Hij heeft een goede opzet voor mijn verslag gemaakt en hij vroeg vaak of hij nog ergens mee kon helpen en deed dit dan ook gelijk. Dit was super fijn en daardoor heb ik een mooi stageverslag kunnen schrijven. Sven heeft mij veel geleerd en ik mocht overal mee helpen.  Ik raad studenten dan ook aan om bij Mika Distribution stage te lopen.

Mahmoud Allaham
5/5

De stage die ik heb gelopen bij Mika Distribution was leuk vooral omdat ik een echte opdracht kreeg en niet alleen maar stage klusjes moest doen zoals prullenbakken legen. Je bent bij Mika geen stagiair, maar je bent onderdeel van het team.
Ik kreeg de kans om een website te bouwen namelijke de website OneForAll. Dat was best een uitdaging maar ik kreeg genoeg hulp van mijn stagebegeleider Sven Hogervorst en het team zelf. 
Het was een leuke gezellige leerzame stage. 

Max van Gerven
5/5

He! Mijn naam is Storm Wielders. Ik heb met veel plezier bij Mika stage gelopen! Ik studeer momenteel bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool. Ik heb mijn afstudeerstage ondanks de Corona uitstekend kunnen afronden! Tijdens mijn stage heb ik veel dingen geleerd bijvoorbeeld het proces om een site volledig in elkaar te zetten. Ik heb een bijdrage geleverd aan de site: Wharfedale.eu. De vrije tijd die ik kreeg tijdens mijn stage periode bij Mika was er fijn! Ik heb mijn schoolopdrachten goed kunnen afronden met zeer hoge cijfers! De collega’s waren altijd erg vriendelijk en behulpzaam! Wat het belangrijkste was is dat er naar je werd geluisterd. Binnen een bedrijf vind ik dit een erg belangrijk punt. Mijn stage begeleider Sven Hogervorst heeft mij erg goed geholpen om mijn stage en werkzaamheden zo goed mogelijk te kunnen afronden! Ik raad het zeker aan om eens op gesprek te komen bij het bedrijf!

Storm Wielders
5/5
Bekijk hier de One For All website!
Bekijk hier de Wharfedale website!