Gehoorschade

Minder goed horen, doofheid en blijvende oorsuizen (tinnitus) komen onder jongeren steeds vaker en op jongere leeftijd voor. Er zijn  aanwijzingen dat jongeren tegenwoordig op steeds jongere leeftijd worden blootgesteld aan een hoeveelheid geluid die een risico voor het gehoor kan vormen.

Het RIVM kan door gebrek aan cijfers niet precies de mate aantonen waar het in toeneemt. Dit is lastig met cijfers aan te tonen, omdat blootstelling op jonge leeftijd vaak onomkeerbare gehoorschade veroorzaakt die mogelijk pas op latere leeftijd aan het licht komen. Dat het een probleem is weten we daarin tegen wel zeker.

De oplossing van dit probleem is erg simpel. De gehoorbescherming oordopjes van partijen als Alphine maken het mogelijk om zonder risico te genieten van muziek, uw welverdiende nachtrust, zwemmen, reizen, klussen, motorrijden en het bespelen van muziek. Ook maakt Alphine het mogelijk dat uw kinderen zonder zorgen kunnen doen wat ze willen door middel van de gehoorbescherming voor kinderen.

Het probleem doet zich uiteraard niet alleen voort onder de jongeren, maar ook bij veel mensen die werk met luidruchtige machines uitoefenen. De oplossing voor al deze mensen, maar ook voor de rest van de wereld ligt voor het oppakken.