Welkom Canton!

Met de recente samenwerkingsovereenkomst tussen MIKA en Canton worden vanaf 1 januari 2023 alle distributie- en serviceactiviteiten van Canton in de Benelux, voorheen verzorgd door het Belgische House of Music, ondergebracht bij het in Nederland gevestigde MIKA. Met deze belangrijke samenwerking verstevigt MIKA haar positie als Brand Fulfilment partner van audio-oplossingen, Canton doelt met deze samenwerking op een substantiële groei van Canton in de Benelux.

Met de toevoeging van A-merk Canton aan haar merkenfamilie neemt MIKA een belangrijke stap in de geplande groei van haar bedrijfsactiviteiten. Met de hoogwaardige oplossingen van Canton is MIKA in staat om een nog bredere doelgroep aan te spreken en bovendien nieuwe markten te benaderen. Naast de uitbouw van haar groeiende leveringsprogramma heeft MIKA de afgelopen periode geïnvesteerd in mensen en middelen om de geplande groei te ondersteunen en de klanttevredenheid verder te vergroten.

 

Door deze belangrijke samenwerking profiteren Canton-dealers van de logistieke ervaring van MIKA en het consistente prijsbeleid van Canton. Dealers kunnen vertrouwen op een hoge leverbetrouwbaarheid, blijvend aantrekkelijke dealermarges en een betrouwbare serviceverlening op zowel de actuele als historische Canton-producten. Bram Mouton, Product Manager MIKA, zegt het volgende over de samenwerking:

“We zijn blij dat Canton met MIKA een partner heeft gevonden die de waarden van Canton herkent en ons het vertrouwen schenkt voor de uitbouw van haar merk in de Benelux. De producten van Canton brengen vernieuwing in deze uiterst traditionele Hi-Fi markt en dit vraagt durf. Niemand anders dan Canton weet deze markt beter naar een succesvolle toekomst te sturen. Wij zien deze samenwerking als de start van een mooi vernieuwend verhaal voor zowel Canton als voor ons, merkenbouwer MIKA.“

 

Over Canton

Canton is in 1972 opgericht door Günther Seitz en is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde Hi-Fi fabrikant. Sinds haar bestaan heeft Canton naast legendarische producten ook innovatieve technologie voor de audiowereld ontwikkeld. Het trotse familiebedrijf is dan ook zeer gesteld op haar ‘gründliche‘ reputatie. Canton heeft in vijf decennia naast conventionele en actieve luidsprekers ook elektronica, multiroom, homecinema, custom installatie, Hi-Fi accessoires en muzieksystemen voor de automotive branche aan haar portfolio toegevoegd. Hierbij vervult oprichter Seitz nog steeds een prominente rol.

Naast marktleider in haar thuisland behoort Canton tot een van de meest belangrijke driverfabrikanten voor premium luidsprekerfabrikanten wereldwijd. Alle onderdelen, drivers en eindproducten worden al vijftig jaar in de EU geproduceerd. Hiermee garandeert Canton in alle toepassingsgebieden een consistente bouwkwaliteit en lange levensduur, ongeacht de prijsklasse. Niet voor niets kiezen prominente merken waaronder Spectral, Porsche Design en Skoda, onderdeel van de Volkswagen Audi Groep, voor de hoogwaardige luidsprekersystemen van Canton.

Bij vragen over de voordelen van deze nieuwe samenwerking tussen MIKA en Canton kunnen dealers en klanten met verkoop@mika.nl contact opnemen.