Ons verhaal

Het MIKA verhaal

Alles onder één Dak

De rol van MIKA is de afgelopen jaren veranderd van traditionele distributeur naar een complete "brand fulfilment partner". Samen met onze merken en klanten bepalen wij de juiste strategie om het volledige potentieel van de Benelux markt te benutten.

Het juist positioneren van een merk in de markt is hetgeen waar we dagelijks mee bezig zijn. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse kunnen we de juiste strategie uitvoeren, voor zowel online als offline sales. Indien wenselijk kunnen we voor het merk een eigen brand website maken of de verkoop begeleiden via de verschillende marketplaces.

Samen met de merken en onze verkooppartners bouwen we aan de uitvoering van de met elkaar opgestelde strategie.

Samen doelstellingen behalen!

Het plan uitvoeren met als resultaat dat alle partijen tevreden zijn, dat motiveert ons.
Alles onder één dak - Afbeelding

Wat MIKA biedt

Commerciële ideeën zetten wij om in praktijk.

We begrijpen dat elke fase van een merk een specifieke aanpak vereist. Daarom bieden we alle facetten van de handel aan en schakelen we flexibel om aan de unieke behoeften van onze klanten te voldoen. Op deze manier kunnen we altijd een passende oplossing bieden. 

Als de cruciale schakel tussen het merk en de markt, verspreiden we brand fulfilment op een breed niveau. Dit helpt merken om hun potentieel optimaal te benutten en succesvol te groeien in de markt.

Onze missie is gebaseerd op volledige transparantie in onze samenwerking met partners. Daarom streven we ernaar om open en eerlijk te communiceren en nauw samen te werken met onze partners om gezamenlijke KPI’s te bereiken. 

Door informatie te delen en kennis te bundelen, kunnen we groeien en succesvolle resultaten behalen die bijdragen aan het succes van alle betrokken partijen. Samen bouwen we aan een sterke en bloeiende samenwerking in de markt.

Wie MIKA is

Team met focus op verkoop

Ons team werkt nauw samen met de merken die we vertegenwoordigen in de Benelux. Dit met onze trouwe verkooppartners waarmee we dagelijks in contact zijn. Dankzij dit samenspel streven we voortdurend naar de opbouw van de merken, met een strategie die zowel het merk als de verkooppartner ten goede komt.

Het energieke team is zeer actief op gebied van sales, zowel in Nederland, België als Luxemburg. Onze accountmanagers rijden het hele land door om ervoor te zorgen dat onze merken op de juiste wijze gepresenteerd worden. 

Onze commerciële binnendienst biedt dan weer actieve ondersteuning aan onze klanten. Samen zorgen we ervoor dat de goederen voldoende op voorraad zijn en dat deze op de juiste wijze bij onze klanten worden geleverd. Daarnaast staan we klaar om technische ondersteuning te bieden wanneer onze klanten daar behoefte aan hebben.

Bij MIKA begrijpen we dat het contact met de merken van essentieel belang is. Daarom hebben we onze eigen brandmanager die verantwoordelijk is voor alle communicatie tussen de merken en onze organisatie. Samen werken we aan de strategie die vervolgens door de gehele organisatie wordt uitgevoerd. Onze transparante manier van communiceren stelt ons in staat om veel data te delen via actuele rapporten.

Ons new-business team is altijd bezig met het verkennen van nieuwe mogelijkheden, kansen en manieren om efficiënter te werken met een markt in beweging.

Enkele voorbeelden hiervan zijn het creëren van brandwebsites, het uitvoeren van sociale media campagnes en het opzetten van EDI-koppelingen om orders en facturaties automatische te verwerken.

Accountmanagers

Actieve account en key-account managers in Nederland en België, die ondersteund worden door de verkoop binnendienst.

Brandmanager

Eigen brandmanager die zich focust op de marktpositie van de merken.

High efficiënt warehouse

Realiseren van leveringen binnen 24 uur de BeNeLux voor zowel particulier als zakelijke klanten!

Marketing

Actieve online- en offline marketing campagnes inclusief product reviews om merken te bouwen in BeNeLux.

CONTACT OPNEMEN

Wij staan altijd open voor nieuwe kansen!

Vul het contact formulier in en binnen 24 uur nemen wij contact met je op.

contat_left_image

Contact formulier

Contact Formulier