Leak

Leak

The Return of a Legend

''Leak is herboren en handhaaft het op art-deco geïnspireerde, klassiek gestileerde hoogwaardige thuisaudioformaat voor de hedendaagse hifi-liefhebber.''

In 1934 werd HJ Leak & Co Ltd opgericht door Harold Joseph Leak, een pionierend merk dat zich specialiseerde in hoogwaardige audiocomponenten. Het bedrijf was oorspronkelijk gevestigd in Londen en al snel verwierf Leak bekendheid vanwege zijn baanbrekende ontwerpen en vakmanschap op het gebied van audio.

Na de introductie van de succesvolle Stereo 30, begon Leak echter te worstelen onder de druk van de toenemende globalisering van de audiomarkt en de opkomst van internationale concurrentie. Ondanks zijn vroegere triomfen verdween het merk langzaam uit de markt. Desondanks bleef Leak in de harten van velen voortleven als een gekoesterd klassiek merk dat warme herinneringen opriep aan zijn gloriejaren. 

Na vele jaren van sluimering kreeg Leak een kans op wederopstanding dankzij de redding door de IAG-groep. In 2020 maakte het merk een comeback met de introductie van de Stereo 130 en de CDT. Deze nieuwe modellen boden moderne mediacompatibiliteit en wisten tegelijkertijd de tijdloze stijl en kernwaarden van het merk Leak te behouden. Drie jaar later werd het merk verder verstrekt met de Stereo 230, die nu met trots fungeert als het vlaggenschip van Leak.

Meer informatie over Leak vindt u op www.leak-hifi.co.uk of www.leakstore.nl.

GET IN TOUCH

Wilt u meer informatie over het merk?

Vul het contact formulier in en binnen 24 uur nemen wij contact met u op.

Of bestel eenvoudig online via onze Dealer portal.

contat_left_image

Interesse? Neem contact op.

Contact Formulier